Bebeğin hareketlerini annenin hissetmeye başladığı andan itibaren annelik duygusu giderek artar. Bebeğin hareketlerinde hamilelik döneminin başlaması sonrası bir süre geçmesi ile bebeğim hareketi anne tarafından hissedilmeye başlanır.

Hamileliğin 16. Haftası İle 24 Haftalarında Bebek Hareketi Hissedilebilir

Bebek hareketini minik bir kıpırdanma şeklinde hissetmeye başlayan anne bebeğin büyümesi ile bu hareketleri çok daha net bir şekilde edecektir. Hamileliğin 16 haftası ile 24 haftaları arasında başlayan bebek hareketleri anneye göre hissedilme durumunda farklı gösterebilir. Kimi anne adayları 16 haftadan itibaren bebeğin hareketlerini hissederken kimi anne adayları ise 24 haftaya gelene kadar bebek hareketlerini hissedemeyebilir. Her bebek farklı şekilde ve farklı güçte olacağından bu hareketlenme konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir. 

Bebek Hareketleri İlk 7. Ayda Başlar

Anne rahminde oluşan bebek mucizevi bir şekilde gelişimini sürekli olarak devam ettirir. Gebeliğin 7 haftasında geldiğimizde ise bebek hareketlenmeye başlayarak anne karnında kendini anneye az da olsa bazı durumlarda hissettirebilir. Bu küçük hareketler ultrason ile gözlemlenebildiği gibi bazı durumlarda anne tarafından da hissedilebilir. Ancak fasulye tanesi büyüklüğünde olan bebek yani embriyo bu hareketleri anneye hissettirmesi genel olarak mümkün değildir. Fakat çok nadir durumlarda anne hamileliğin 7. haftasında belirli zamanlarda bu hareketi nadir de olsa hissedebilir.

16. Ayda Hareketler Anne Hareketleri Net Hissetmeye Başlar

Gebeliğin ilk anlarından başlayarak bebek hızlı bir şekilde gelişimini sürekli olarak devam ettirir. Hamileliğin 16 haftasında geldiğimizde bebeğin hareketleri daha net ve hissedilebilir şekilde hareket etmeye başlayacaktır. Bu dönemde bile bazı anne adayları bu hareketleri hissedememe gibi durumlar oluşabilir. Genellikle anneler hamileliğin 16 haftasında girildiğinde bu hareketleri hissetmek ister. Bebeğin hareketlerini hissetmeyen anne adayları çeşitli endişelere kapılarak bebeğine bir şey olmasından korkar. 

24 Haftasında İse Bebeğin Tüm Hareketleri Hissedilir

Ancak hamileliğin 24 haftasında geldiğimiz de ise artık bebek iyice olgunlaşmış ve iyice büyümüş olacaktır. Bu dönemde bebeğin hareketlerini anne iyice hissedecektir. Hamileliğin 24 haftasında bebeğin gelişimi giderek hızlandığından ve bebeğin yeterince büyümüş olmasından dolayı anne karnında tüm hareketleri hissetmesi olan durumu haline gelecektir. Anne karnında düşen embriyo büyük bir hızla ve mucizevi bir şekilde gelişimini hamilelik boyunca sürekli olarak devam ettirir. 

Bebeğin Hareketlerini Düzenli Takip Etmek Çok Önemli

Bu konuda uzmanlarda anne ve babalar için endişe olmaması gerektiği ile ilgili birçok bilgi ve açıklama yapıyorlar.  Sizde bebeğin gelişimi ile ilgili birçok bilgi için araştırma yapabilir ve uzman görüşlerine önem vererek bebek gelişim sürecinde bu konuyla ilgili birçok bilgiye ulaşım sağlayabilirsiniz. Anne karnına embriyo düşmesi ile başlayan bebek gelişimi sonrasında annenin bebeğin hareketlenmesini takip edilmesi gerekiyor. Bebeğiniz hareketini takip etmek istediğinizde bu konuda uzman görüş ve önerilerine dikkat edilerek bu konuda bebek hareketlerini takip etmek çok daha sağlıklı olacaktır. 

Düzenli Hareket Takibi Yaparak Bebeğinizi Gözlemlemelisiniz

Genel itibariyle uzmanlara bir saat içerisinde annenin 4 ve 5 hareket hissetmesinin her şeyin yolunda olduğunu gösterdiğini vurgulamaktadır. Anne rahminde oluşan bebek mucizevi bir şekilde girişimci sürekli olarak devam ettirir. Eğer bebeğiniz düzenli olarak hareket ediyor ve bunu size de net bir şekilde hissettiriyorsa hamilelik boyunca endişeye gerek olmadığını gösteren bir etken olarak annenin karşısına çıkıyor. Sizde bebeğinizin anne karnında düşmesi ile birlikte bu hareketlerini 16 haftadan itibaren takip ederek bu gelişme gözlemleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları