Geçtiğimiz günlerde test aşamasında olan, Instagram'ın yeni özelliği ''Bana Soru Sor'', 11 Temmuz itibariyle kullanıcılara açıldı.

Kullanıcılar arasındaki etkileşimi arttırmayı hedefleyen uygulama sayesinde bir kullanıcı, paylaştığı hikaye üzerine ''Bana Soru Sor'' kutusu ekleyerek kendisine yöneltilen sorulara cevap verebiliyor. Böylece kişi hakkında merak edilen herhangi bir soru, artık direkt mesaj yerine bu özellik sayesinde story (hikaye) üzerinden sorulabiliyor.

''Bana Soru Sor'' Nedir?

''Bana Soru Sor'' Nedir?

Dilediğiniz rengi ya da arka planı seçerek kişiye göre özelleştirilebilen ''Bana Soru Sor'' kutucukları sayesinde Instagram kullanıcıları, bu özelliği kendilerine özgün bir görsel formatla takipçileriyle paylaşabiliyor. Özelliğin hayata geçmesinden itibaren çoğu kullanıcının aktif bir şekilde kullandığı gözlemlenen bu yeni özellik, hikayelere direkt mesaj atarak cevap vermek yerine, kutucuğa bırakılan cevaplarla iletişim kurulmasını sağlıyor. 

Gün geçtikçe kullanıcı sayısını artıran Instagram uygulamasının aktif olarak aylık 1 milyar kullanıcısı bulunuyor. Fotoğraf ve video paylaşma özelliklerine her geçen gün yeni özellikler ekleyen Instagram, bu sefer de hikayelere getirdiği bu yeni özellik sayesinde sosyal ağlar arasında büyük bir sıçrama yaşadı. Instagram, kullanıcıların en çok kullandığı sosyal platformlar arasında ilk 5 içerisinde yer alıyor. Geçtiğimiz günler IG TV'yi kamuoyuna tanıtan Instagram, bu özellik sayesinde Youtube'a rakip bir platform yaratmıştı. IG TV aracılığıyla 60 dakikaya varan videolar kullanıcılarla paylaşılabiliyor. 

''Bana Soru Sor'' Özelliği Nasıl Kullanılır?

''Bana Soru Sor'' Özelliği Nasıl Kullanılır?

Çoğu kişinin merakla beklediği ''Bana Soru Sor' özelliğini kullanmak oldukça kolay. İlk olarak ana sayfada yer alan hikayeler kısmına giriş yapmalısınız. Bu alan, uygulamanın ana sayfasının sol üst köşesinde yer alıyor. Hikayenize eklemek istediğiniz görseli seçtikten sonra sağ üst kısımda yer alan çıkartmalar sekmesine gidin. Burada yer alan çıkartmalar arasında ''Sorular'' isminde yeni bir simge bulunuyor. ''Bana Soru Sor'' özelliğini kullanabilmeniz için bu çıkartmaya tıklamanız gerekiyor. 

''Sorular'' çıkartmasına tıkladıktan sonra soru bölümü karşınıza çıkacak. Bu bölümde kullanıcılar sizlere sormak istedikleri soruyu yazıyor. Siz de aynı hikaye üzerinden sorulan soruya cevap verebiliyorsunuz. Son düzenlemelerle birlikte ''Bana Soru Sor'' özelliği paylaşıma hazır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları