Trabzon’un Arsin ilçesinde bulunan bu köprü görenleri hem şaşırtıyor hem de bir hayli güldürüyor. Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerekse haberler sıkça bahsi geçen bu köprünün bu kadar popüler olmasının da elbette bir nedeni var.

Alıştığımız köprülerden önemli bir farkı olan bu köprünün altından beklendiği üzere su geçmiyor. Durum böyle olunca da görenler şaşkın bakışlarını köprüden alamıyor. 160 metre uzunluğunda olan ve yayaların kullanımına sunulan köprü Arsin’de geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesi kapsamında kurularak halkın kullanımına açıldı. Çevre düzenlemesini içine alan proje kapsamında yürüyüş yolları, spor alanları, parklar ve kafeler yer alıyor. Bu düzenlemelerin içinde ise en çok köprü kendinden söz ettirmeyi başarıyor. 

Belediye tarafından yapılan köprü Arsin halkı tarafından oldukça seviliyor ve ziyaret ediliyor. Yapılan çalışmalarla ışıklandırılan köprü hava kararmaya başladığında ayrı bir manzara sunuyor. Düğün fotoğrafçılığında son trendleri arasında bulunan dış çekimler içinde bu köprü bir hayli fazla tercih ediliyor.

160 Metrelik Seyir Köprüsü

160 Metrelik Seyir Köprüsü

Trabzon’un Arsin ilçesinde ilgi gören bu köprüye yüksekliği ve sunduğu manzara nedeniyle Seyir Köprüsü deniliyor. Üzerine çıkanlara oldukça güzel bir manzara sunan Seyir Köprüsü aldığı bu ismi fazlasıyla hak ediyor. Arsin halkının yeni eğlencesi olan köprünün genişliği ise yaklaşık 5 metre. Karaya inşa edilmesi dışında diğer köprülerle hemen hemen aynı özelliklere sahip olan Seyir Köprüsü suya haset kalacağa benziyor.

Arap turistlerin de bir hayli ilgisini çeken Seyir Köprüsü kimi kişiler tarafından da Aşk Köprüsü olarak anılıyor. Özellikle sevgililerin sıkça tercih ettiği noktaların arasında olması bu ismi almasının temel nedeni elbette. Güzel fotoğraflar ve anılar biriktirmek isteyen sevgililerin tercih ettiği ve onlarca Aşk Köprüsü olarak gördüğü bu köprü Arsin’in incisi olmaya aday. Şimdiden gördüğü ilgi ile Trabzon’un adını duyuruyor da. İlerleyen zamanlarda daha çok kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen Seyir Köprüsü’nün özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kaçanların uğradığı Trabzon’a yolu düşenleri ziyaretini bekliyor. 

Altından Su Akmayan Köprü

Altından Su Akmayan Köprü

Bir ilke imza atan Arsin Belediyesi normal köprülerin işlevinden farklı olan bu köprünün ilçe halkı tarafından ilgi görmesinden bir hayli memnun. Adını bu şekilde duyurmayı başaran Arsin ilginç köprü tasarımı sayesinde belki de yeni bir akımın öncülüğünü yapıyor olabilir. Alışkanlıklarımızın dışına çıkmamızın sonuçlarını bize oldukça net bir şekilde gösteren belediye çalışmasının sonucu dikkatleri uzun bir süre üzerinde tutacağa benziyor.

Deniz Manzarası Bile Var!

Deniz Manzarası Bile Var!

Seyir Köprüsü’nün altından su geçemese de sunduğu manzara ile denizi ayaklarınızın altına getiriyor. Manzarayı daha rahat bir şekilde izleme imkanı sunan köprünün en temel amaçlarında bunun olduğu biliniyor. Nefes almak, dinlenmek, yürüyüş yapmak ve bisiklete manzara eşliğinde binmek isteyenlerin soluğu aldığı noktaların başında ilk sıraya yerleşen Seyir Köprüsü hafta sonlarında Arsin halkının vaktini değerlendirebileceği bir yer sunuyor.

Görenlerin fıkra gibi olduğunu düşündüğü Seyir Köprüsü’nün yapımında bir milyon civarında bir harcamanın yapıldığı söyleniyor. Köprüye yapılan harcama hakkında kesin bir açıklamada henüz bulunmayan Arsin Belediyesi’nin bunun ardından yapacağı çevre düzenlemelerinde herhangi bir sürpriz yapıp yapmayacağı da bir hayli merak konusu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları