2018 Şubat ayında vizyona giren ve birçok kişiden tam not alan Hadi Be Oğlum filminin yankıları hala sürüyor. Oldukça başarılı bir proje olan ve başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Büşra Develi ve Feridun Düzağaç gibi isimlerin yer aldığı film yüreklere dokunmayı başardı. Seyirciyi kimi zaman ağlatan kimi zaman tebessüm içerisinde bırakan filmin başarılı bir kadrosu var.

Son dönemlerde çıkan başarılı projelerde yer almaya hak kazanan film galasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Film gündeme geldiği ilk günden beri merakla beklendi. Vizyona girmesiyle de milyonlarla buluşan Hadi Be Oğlum filmi tanınan isimlere ev sahipliği yapıyor. Balıkçılık yapan bir babanın oğlu için yaptığı fedakarlıkları konu alan ve sayısız duygusal sahne ile insanların gözlerinin dolmasına neden ola bu film seyirci tarafından çok sevildi. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını düşünen bir babanın yaptıklarını konu alan Hadi Be Oğlum filmi fedakarlığın resmini çiziyor. Oyuncu kadrosunda sevilen ve ekranlarda görmeye alışık olduğumuz isimler var. Kıvanç Tatlıtuğ filmde gösterdiği başarılı performansıyla bir kez daha gönüllerde taht kurmayı başardı.

Oyuncu Kadrosu

Oyuncu Kadrosu

Hadi Be Oğlum filminin yönetmen koltuğuna Bora Egemen oturdu. Başarılı bir projede dikkatleri üzerine çeken Bora Egemen’in yanı sıra oyuncu kadrosu da büyük bir ilgi gördü. Başrolde Kıvanç Tatlıtuğ Ali karakteri ile gönülleri fethetmeyi başardı. Her projesinde kendinden söz ettirmeyi başaran yakışıklı oyuncunun filmde oğlun Efe’ye hayat veren isim ise Alihan Türkdemir. Küçük yaşta sergilediği performans ile izleyicinin sevgisini kazanan Alihan Türkdemir isminden uzun süre daha söz ettireceğe benziyor. Bu isimleri ise Büşra Develi, Yücel Erten, Feridun Düzağaç, Cem Zeynel Kılıç ve Yıldız Kültür izliyor.

Filmin Konusu

Filmin Konusu

Kendi halinde yaşayan ve oğlundan başka düşündüğü bir şey olmayan Ali balıkçılık yapmaktadır. Oğlu Efe’ye adadığı hayatını sakin bir şekilde sürdüren Ali’nin oğlunun iyiliğinden başka bir amacı yoktur. Efe ise diğer çocuklardan çok daha farklı bir yapıya sahiptir. Ali’yi en çok bu farklılık zorlar. İletişim konusunda büyük bir sıkıntısı olan Efe normal çocuklar gibi gülüp oynayan, duyduklarına tepki verebilen, normal hisseden bir çocuk değildir ne yazık ki. Ali ise oğlunun bu durumuna çok üzülür ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Her geçen gün oğluna ulaşma çabaları ile ayakta kalmaya çalışan Ali kendi içinde büyük bir yalnızlığa düşer. Bu karanlık günlerde ise teselli bulduğu tek şey, bir gün oğlunun onu anlayabileceğine olan inancıdır. Ali oğlunu iyileştirme çabalarıyla hayatına devam ederken bir yandan da kendi içindeki hislerle başa çıkmak zorundadır. Babasının, annesini ve sevdiği kadının anılarını her adımda yüreğinde taşıyan Ali tüm bu yükleri omzunda taşırken oğlunun küçük bir tebessümüne tutunur.  Oğluna büyük bir sevgi besleyen Ali’nin bu sevgisi ikisinin de hayatını büyük bir oranda şekillendirecektir. Baba oğulun hayat mücadelesi içerisinde birbirlerinin sevgisinden başka hiçbir şeye ihtiyaçları yoktur aslında. Ali oğlunun iyi olması için önüne çıkan her engelle büyük bir cesaret ile savaşır.

Filme Ali ve Efe’nin Sessiz Diyalogları Damgasını Vurdu

Filme Ali ve Efe’nin Sessiz Diyalogları Damgasını Vurdu

Ali ve oğlu Efe’nin arasında inanılmaz bir bağ var filmde. Ali’nin hayattaki en büyük amacı oğlunun mutluluğu ve bunun içinde elinden geleni yapıyor. İkilinin hayatında büyük fırtınalar kopuyor ama dışarıdan hiçbir şey duyulmuyor. Film hem konusuyla hem de sessiz diyaloglarıyla yüreklerin en derinlerine dokunmayı başarıyor. Bu diyalogların yeri Kıvanç Tatlıtuğ için çok başka. Film hakkında açıklama yapan başarılı oyuncu ‘’İnsan her zaman kendisinin üzerine bir şeyler katar. Bunun sonu kesinlikle yoktur. Bir oyuncunun da bunu kanıtlayacağı alan sürekli yeni karakterlerin peşinde olmasıdır. Ben de bunu yapmak istiyorum. Bir izleyici için de bunun daha keyifli olduğunu düşünüyorum. Hadi Be Oğlum’daki Ali karakterini bu yüzden çok seviyorum.’’ dedi. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları