Son yılların en gözde aktörlerinden biri olan Aamir Khan gerek oyunculuğu gerekse de içten, sempatik tavırları ile pek çok kişiyi kendisine hayran bırakabilen yakışıklı bir oyuncu. Hint filmlerini insanlara sevdirmeyi başaran, yer aldığı sosyal içerikli filmler sayesinde kişilerin bakış açılarında değişiklikler yaratmayı başaran oyuncu hakkında bilmeniz gereken her şeyi derlediğimiz yazımızda bulabilirsiniz.

Mumbai’nin şirin çocuğu

Mumbai’nin şirin çocuğu

14 Mart 1965 yılında Hindistan’ın Mumbai şehrinde dünyaya gelen Khan,  8 yaşında oyunculuğa başlıyor. Aslen Afgan asıllı olan Aamir’in amcası ve ailesindeki diğer üyelerin de sinema sektöründe olması onu bu yöne doğru iten nedenlerden sadece bir tanesi.

Başarılı bir öğrenci

Başarılı bir öğrenci

Sporu seven başarılı oyuncu, okul zamanlarında tenisle baya ilgilenmiş ve hatta okulunu eyalet düzeyinde yapılan bir tenis turnuvasında temsil etme şansını da yakalamış. Aamir Khan aynı zamanda, İsveç asıllı ünlü tenisçi Roger Federer’in de büyük bir hayranı. Masa oyunlarında da oldukça ilgili olduğu bilinen aktörün, bazen bu oyunları takıntı derecede oynadığı biliniyor.

Aileden gizli film çekimlerine katıldı

Aileden gizli film çekimlerine katıldı

Aile üyeleri her ne kadar sinema içerisinde bulunsa da Aamir’in mühendis ya da doktor olması onlar için daha önemliydi. Ailesinin baskısı nedeniyle 16 yaşında, sınıf arkadaşının yönettiği 40 dakikalık ‘’Paranoia’’ isimli filmde rol aldı ve film çekimleri sırasında bu durumu ailesinden bir sır gibi sakladı. 

21 yaşında evlendi

21 yaşında evlendi

20 yaşında tanıştığı kız arkadaşı Reena Dutta ile 1 yıl sonra evlenen Aamir Khan’ın bu evliliği 16 yıl sürüyor. Bir kız ve bir erkek çocukları olan çift, 2002 yılında boşanıyor. ‘’Lagaan: Bir Zamanlar Hindistan’da’’ filminin setinde Kiran Rao ile tanışan Aamir Khan 2 yıllık sevgilik sürecinden sonra 2005 yılında tekrar dünya evine giriyor. Tüp bebek yoluyla bir oğulları olan çift hala beraber ve Khan, eşi için şunları söylüyor: ‘’Sevgilim olmadan önce çok iyi bir arkadaşım oldu’’

Gişe rekorları kıran filmlerde yer aldı

Gişe rekorları kıran filmlerde yer aldı

Ailesinin tüm itirazlarına rağmen sinema sektöründen kopamayan Khan, 1996 yılında Raja Hindustani film ile gişe rekorları kırdı ve Filmfare Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. Oyunculuk dışında yapımcılık ve yönetmenliğe de el atan Aamir, şimdilerde hiçbir ödül törenine katılmıyor çünkü hak eden kişiye ödül verilmediğini savunuyor ve kendince bu durumu protesto ediyor.

Lakabı; ‘’Bay Mükemmel’’

Lakabı; ‘’Bay Mükemmel’’

Bollywood dünyasında yaygın olan bir durum var ve bu Aamir Khan’ı fazlası ile rahatsız ediyor. Aktör veya aktrisler aynı anda başka filmlerde de oynadığı için çoğu çekim doğaçlama ilerliyor ancak Khan’ın bu konuda kesin kararları var ve senaryo bitmeden başka filmlere geçmiyor. 

Başarıya doymuyor

Başarıya doymuyor

4 Ulusal Film Ödülü ve 7 Filmfare Ödülü sahibi Aamir Khan, hem oyunculuğu hem de sosyal mücadelelerdeki dik duruşu ile herkesi kendine hayran bırakan bir adam. 2003 yılında Padma Shri, 2010 yılında Padma Bhushan, 2011 ve 2014 yılında da 2 defa UNICEF Ulusal Barış Elçisi olarak ödüllendirildi. 

Bollywood’un en çok kazanan oyuncusu

Bollywood’un en çok kazanan oyuncusu

2013 yılında TIME dergisinde dünyanın en etkili 100 insanından biri seçilen Khan, aynı zamanda en fazla kazanan oyunculardan da biri. Etrafındaki başarılı oyuncular tarafından kıskanılıyor mu bilinmez ancak kendisi gibi oyuncu olan arkadaşı Shahrukh Khan, Aamir için şu sözleri söylemiş: ‘’Keşke Aamir Khan gibi olsaydım. O yapmak istediği filmlerin türleri hakkında kafasında o kadar net ki, arkanıza yaslanıp bir sonraki yapacağınıza karar vermek için sabrın, yeteneğin ve azmin bu türüne sahip olmadığımı sanıyorum.’’

Mütevazı tavrı ile dikkat çeken aktör aynı zamanda şahane bir baba

Mütevazı tavrı ile dikkat çeken aktör aynı zamanda şahane bir baba

İngiltere’de bulunan Madam Tussauds Balmumu Müzesi tarafından Aamir Khan’ın bir heykeli yapılmak istendi. Konu üzerinde hiç düşünmeden reddeden Aamir, bunun kendisi için önemli olmadığını ve onu izlemek isteyen insanların filmlerden takip edebileceğini belirtti. Yoğun bir programla çalışan aktör, 3 çocuğu ile de ayrı ayrı ilgileniyor, etrafı tarafından babalığına laf söyletilmeyen Aamir özellikle çocuklar için cinsel istismar konularında da çok duyarlı. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları